woensdag 27 februari 2013

OmArm armoede

Hey allemaal!

Graag introduceren wij ons even in de wereld van de blogs. Wij zijn een groep studenten aan de Plantijn Hogeschool in Antwerpen en willen onze meningen delen met jullie. Meer bepaald onze meningen rond armoede. Wat ons meteen opviel na een beetje onderzoek is dat er zeer weinig blogs zijn rond armoede. Is dit omdat we onze ogen sluiten voor dit zware thema? Wij willen hier alleszins verandering in brengen en armoede op de blogagenda krijgen! Wat wij schrijven rond armoede is slechts een mening dus feel free om ook jullie meningen met ons te delen :-)!

Op onze blog gaan we ook vaak verwijzen naar het project waarrond we werken, een documentairereeks over armoede. De reeks genaamd 1op10 zal vanaf donderdag 28 februari te zien zijn op Eén. Willen jullie hier nog wat meer over weten surf dan naar www.1op10.be :-)

Het idee om een blog te starten rond armoede is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Het valt enorm op dat armoede een thema is waar amper over gepraat of gediscussieerd wordt onder de mensen. Maar is niet elk van ons al eens in aanraking gekomen met armoede? De dag van vandaag kan het ook bijna niet anders want 1 op de 7 Belgen leeft onder de armoedegrens. Na het lezen van deze cijfers beseften we dat het tijd werd om armoede bespreekbaar te maken en onze meningen met jullie te delen. We zouden het fijn vinden moesten wij met onze blog een verschil kunnen maken. We verwachten geen wonderen te verrichten, enkel praten of nadenken over armoede kan al een wereld van verschil maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten